Leveringstid 4-8 dage┃Bedst-i-test Ring Light | 100% tilfredshedsgaranti 🧡

5 tips til at tage det perfekte billede


I tvivl om hvad du kan gøre for at tage bedre billeder? Med disse 5 fototips er du hurtigt godt på vej og klar til at oppe dit fotogame med det samme!

1) Tag billeder i øjenhøjde

Direkte øjenkontakt kan være lige så engagerende i et billede som i det virkelige liv. Når du tager et billede af nogen, bør du holde kameraet i personens øjenhøjde for virkelig at drage fordel af dette tip. For børn betyder det fx at bøje sig til deres niveau. Dermed ikke sagt, at dit motiv altid skal kigge ind i kameraet - sørg blot for at I er på samme øjenhøjde.


2) Flyt motivet væk fra midten
I centrum af det hele er det fedt for en kunstner at være. For dit motiv er det noget du vil forsøge at undgå! Giv dit billede liv ved blot at flytte dit motiv væk fra midten af dit billede. Forestil dig i stedet, at dit billede er delt i 9 felter - og forsøg så at placere dit motiv på linjerne mellem felterne i stedet for inde i felterne. Wupti… og med ét kommer dit billede til live.

3) Ryk tæt på
Som tommelfingerregel kan man sige, at hvis dit motiv er mindre end en bil, så skal du tage et trin eller to nærmere inden du tager billedet og zoome ind på dit motiv. Dit mål er at udfylde billedområdet med det motiv, du fotograferer. Ved at tage billeder på nært hold kan du afsløre fortællende detaljer, som charmerende fregner eller et buet øjenbryn. Men kom ikke så tæt på, at dine billeder bliver sløret - det er en fin balance!

4) Brug Blitz udenfor
For meget sollys kan skabe uønskede, dybe ansigtsskygger. Fjern skyggerne ved at bruge blitz til at gøre ansigtet lysere. Når du tager billeder af mennesker på solrige dage, kan du altså få meget skarpere billeder ved at udnytte dette tip!

5) Sidst men ikke mindst, LYSET
Udover motivet er lyset den vigtigste del af ethvert billede. Lyset påvirker udseendet på alt, hvad du fotograferer. Mens det er mest optimalt at tage billeder i dagslys og solskin, er dette ikke altid muligt. En moderne løsning er her at bruge et Ring Light til øjeblikkeligt at forbedre kvaliteten af dine fotos. Hos Selfietime har vi testet over 50 Ring Lights fra hele verden, og sælger nu kun Ring Lights af højeste kvalitet - uanset om du er helt ny i fotogamet eller professionel. Tjek dem ud i vores shop!